Kaposvár vezető hír

Kaposvár modern város lesz 120 milliárdból

 Kaposvár modern város lesz 120 milliárdból

A fejlesztési megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Szita Károly kaposvári polgármester írta alá 2015. október 9-én.


Orbán Viktor a megállapodás főbb pontjait is felsorolta: 2019-re kétszer kétsávos gyorsforgalmi út épül az M7-es autópályáig 77 milliárdból, 12 milliárdból elkészül a Kaposvári Közlekedési Központ, négymilliárdból megépül egy négyezer férőhelyes sportcsarnok, másik négymilliárdból egy fedett uszoda tízpályás versenymedencével, mely 800 néző befogadására alkalmas, kilencmilliárdból megújulhat a Csiky Gergely Színház, a kórház déli tömbjének helyén 250 új parkoló és park lesz, a Kaposvár melletti Deseda-tónál pedig kialakítanak egy háromcsillagos kempinget. További kétmilliárd forint a város közműfejlesztésre is jut.

 
Orbán Viktor, Szita Károly


Orbán Viktor miniszterelnök és Szita Károly polgármester sajtótájékoztatót tart a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után Kaposváron.


"Ez egy régi szerelem Kaposvár és a mi politikai családunk között, nagyon régóta dicsekedhetünk azzal, hogy sikerült nem csak kivívni, hanem megtartani is az itt élő emberek bizalmát. Szita Károly az ország egyik leghosszabb ideje hivatalban lévő polgármestere, ami nyilván a bizalom kifejeződése a kaposvári polgárok részéről" - mondta a miniszterelnök.
Szita Károly szerint az aláírás "várostörténeti pillanat" volt: "ma hosszú távra meghatároztuk városunk jövőjét, ma közelebb kerültünk céljaink eléréséhez, Kaposvár gyorsíthat, mert egyenesben van".


MTI/MCOnet