Kaposvár vezető hír

35 előadás a kaposvári gyermek- és ifjúsági színházi biennálen

35 előadás a kaposvári gyermek- és ifjúsági színházi biennálen

A IX. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennále díjkiosztó ünnepséggel zárult. Az érdeklődőket egy héten át harmincöt előadás és számos kísérő program várta.

"Magas színvonalú előadásokkal, inspiráló szakmai programokkal, nagy érdeklődés mellett zajlott az idei biennále, amelyen egy héten keresztül az elmúlt két év legjobb hazai produkcióit láthatta a közönség" - idézik a közleményben Novák Jánost, az ASSITEJ Magyar Központjának elnökét. A versenyprogramban 26 előadás szerepelt, amelyeket Gabnai Katalin drámatanár, színikritikus válogatott ki. A versenyen kívüli előadásokat és a meghívott külföldi darabokat a Small Size - Performing Arts for Early Years, illetve az ifjúsági előadásokat támogató Platform Shift+ nemzetközi fókuszprogram keretében tűzték műsorra.

 

35 előadás volt a kaposvári gyermek- és ifjúsági színházi biennálen

A magyarországi produkciók mellett két határon túli magyar, valamint egy lengyel és egy spanyol társulat is bemutatkozott a fesztiválon

 

Így a magyarországi produkciók mellett két határon túli magyar, valamint egy lengyel és egy spanyol társulat is bemutatkozott a fesztiválon. A színházi biennále kísérőrendezvényeként a kaposvári BábSzínTér utcai programjai várták az érdeklődőket és a fesztivál kezdő napján rendezték meg a Platform Shift+ Kreatív Fórum konferenciáját A digitalitás, mint varázslat címmel. Az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár kilencedik alkalommal megrendezett seregszemlén az elmúlt két évben Magyarországon bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, színházi-nevelési programok vettek részt, korcsoportos bontásban.

 


MTI/T.D.