Kaposvár vezető hír

6,6 milliárdos támogatásról döntött a kormány

6,6 milliárdos támogatásról döntött a kormány

A kormány stratégiai kabinetje 6,6 milliárd forint támogatást ítélt meg három kaposvári fejlesztésre. Három beruházás 2020-ig valósul meg.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásából a Kaposvári Egyetem 4,1 milliárd forintot kap klimatikus változásokhoz adaptált növénytermesztési és állattenyésztési technológiák fejlesztéséhez. Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) 1,4 milliárd jut a kórház déli tömbjének rehabilitációjára, valamint 1,1 milliárd forintból fejlesztik a belvárost.

 

 Kaposvár

Kaposvár célja, hogy a következő négy évben erősödjön a helyi gazdaság, mindenki dolgozhasson, aki akar, mert csak így érhető el a teljes foglalkoztatottság

 

A kórház déli tömbjénél egy igazi ökopark létesül. Ez az ország első úgynevezett smart-parkja lesz, ahol a Modern Városok Program részeként informatikai képzőközpontot és inkubátorházat alakítanak ki. A belváros rehabilitációjának keretén belül 21, önkormányzati tulajdonú üzletet korszerűsítenek, továbbá utcabútorokat vásárolnak és parkosításítanak. Az önkormányzat célja, hogy olyan környezetet, inftrastruktúrát alakítson ki, olyan adó- és támogatási rendszert működtetni, amely hozzájárul a vállalatok stabil működéséhez.

 

/T.D.