Kaposvár vezető hír

A foglalkoztatást elősegítő program indult

A foglalkoztatást elősegítő program indult

A foglalkoztatást elősegítő program keretében négy év alatt 1,23 milliárd forintból 843 ember képzését, elhelyezkedését segítik.

Szita Károly polgármester elmondta, hogy a kezdeményezés hozzájárul ahhoz, hogy Kaposváron teljes legyen a foglalkoztatás, mindenki dolgozhasson, aki akar. Rámutatott, hogy a városban az elmúlt húsz évben rekordalacsony a munkanélküliség, szerinte ebben szerepe van a közmunkaprogramnak is. A paktumszervezet felállítását támogató szándéknyilatkozatot a kaposvári önkormányzat, a Somogy Megyei Önkormányzat, a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara írta alá. 

 

A program keretében képzésekre, kompetencia és készségfejlesztésre is lehetőség lesz

 

A programba bekapcsolódó munkaadók, civil szervezetek révén képzésekkel, kompetencia és készségfejlesztéssel, bértámogatásokkal és más szolgáltatásokkal lehetőség nyílik a munkaerőpiaci helyzet további javítására. A képzések jellegét a munkaadók határozzák meg, az eddigi tapasztalatok alapján Kaposváron nagy szükség van gépipari szakemberekre, fémmegmunkálókra, hegesztőkre, karosszéria-lakatosokra, illetve élelmiszeripari dolgozókra, bolti eladókra és pénztárosokra. 

 

/T.D.