Kaposvár vezető hír

Duális Képzőközpontot szeretnének létrehozni Kaposvárott

Duális Képzőközpontot szeretnének létrehozni Kaposvárott

Erről írt alá szándékyilatkozatot Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a  Kaposvári Egyetem, valamint 20 vállalkozás, szervezet júnus végén.

A cél, hogy a felsőoktatásból vagy a szakiskolákból kikerülő tanulók a tudásuknak köszönhetően könnyen találjanak munkát. A Duális Képzőközpont hozzájárulhat a vállalati erőforrások (humán, infrastruktúra, stb.) megosztásához, valamint a cégek közötti együttműködések erősítéséhez is. A felvételi eljárás jelenleg zajlik, melynek keretében a cégek kiválasztják a számukra legalkalmasabb hallgatókat, akik fizetést is kapnak a fogadó vállalattól.

 

Kaposvár, Duális Képzőközpont, Kaposvári Egyetem

 

Duális Képzőközpontot szeretnének létrehozni Kaposvárott
- Kaposvár fő célja, hogy mindenki dolgozhasson, aki munkával szeretné biztosítani önmaga és családja megélhetését. Minden egyes lépésük és ennek a nyilatkozatnak az aláírása is ezt a célt szolgálja - mondta Szita Károly polgármester. Prof. dr Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora kiemelte: a duális képzési központ megalakításán kívül az agrár duális képzés kereteit is az egyetem dolgozza ki, valamint több alap és mesterszak képzési kimeneteli követelményeit is ők állítják össze.-kt-

Forrás: Kaposvári Egyetem,somogymegye.hu