Kaposvár vezető hír

Farsangi futóversennyel búcsúztattuk a telet

Farsangi futóversennyel búcsúztattuk a telet

Az egykori kaposvári farsangot megidéző Csokonai-vígeposz főszereplője, Dorottya kisasszony és a Karnevál herceg által vezetett maskarások felvonulásával, valamint futóversennyel búcsúztatták a telet február első hétvégéjén Kaposváron.

A mintegy húsz programot magába foglaló, több mint három évtizedes múltra visszatekintő Kaposvári Dorottya és Félmaraton Farsangi Napokon több száz jelmezbe öltözött karneválozó jelent meg a belvárosban. A Kaposvár központjában tartott Salomon Citytrail-re, a rönkhúzó versenyre és a vasárnapi Kométa Farsangi Félmaratonra pedig még külföldről is érkeztek versenyzők. A futóversenyen először rendezték meg Kaposvár munkahelyeinek váltó bajnokságát.A félmaraton startja a városháza előtt


A Dorottya-napok a város egyik legrégebbi, évről évre megrendezett kulturális eseménye, amelyen felidézik Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, avagy a dámák diadala a Fársángon című vígeposzát. Éppen ezért az ünnepség hagyományosan Csokonai Vitéz Mihály szobrának megkoszorúzásával kezdődik.