Kaposvár vezető hír

Hoppál Péter adta át a Somogy Megyei Levéltár új épületét Kaposváron

Hoppál Péter adta át a Somogy Megyei Levéltár új épületét Kaposváron

Dr. Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára 2015. március 11-én átadta a Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltára új épületét, Kaposvárott.  

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestereA kaposvári önkormányzat által felajánlott, korábban iskolaként működő, több mint 500 millió forintos költségvetési forrásból megújuló épületegyüttesből az első ütemben elkészült központi épületet szerdán adták át.

Dr. Hoppál Péter államtitkár, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója az ünnepélyes átadáskor sajtótájékoztatót szervezett.

A kormányzat fontosnak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár 2012-es létrejöttével a megyei központok felzárkózzanak a mai kor követelményeihez - mondta az államtitkár, hozzátéve: erre a célra éves szinten ötszáz millió forint állami forrást biztosítanak.

Szita Károly reményét fejezte ki, hogy a költözéssel elindul egy folyamat, melynek eredményeként a 2013-ban városi fenntartásba került Somogy Megyei Múzeum is önálló és állandó otthonra lel.

 

MTI/MCOnet