Kaposvár vezető hír

Kaposvári fejlesztésekről tájékozódott Glattfelder Béla államtitkár

Kaposvári fejlesztésekről tájékozódott Glattfelder Béla államtitkár

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Kaposváron, a Kapos Atlas Gépgyár Kft.-nél tartott sajtótájékoztatót.


Az államtitkár Kaposváron többek között a szélerőművekhez alkatrészeket készítő Lakics Gégyártó Kft.-nél, a Videoton Elektroplast Kft.-nél és a Kapos Atlas Gépgyár Kft.-nél tájékozódott a fejlesztési elképzelésekről. Molnár Balázs, a Kapos Atlas Gépgyár Kft. ügyvezető igazgatója  elmondta: jelenleg egy 2000 négyzetméteres csarnokot építenek. Az egymilliárd forint értékű beruházás elkészültével mintegy félszáz új munkahelyet teremtenek.

 

 

Gelencsér Attila Kaposvár országgyűlési képviselője Kaposvár és Somogy megye beruházásairól beszélt

 

 


Gelencsér Attila Kaposvár országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy 2015 első félévében jelentősen - a megyei iparkamara adatai szerint 22 százalékkal - nőtt a beruházási kedv Somogyban. Elmondta: Kaposváron és környékén az elmúlt négy évben 700 pályázó mintegy 41 milliárd forint beruházásra fordítható támogatást nyert el. A politikus emlékeztetett arra, hogy míg 2014-ben Kaposváron 3500-3600 munkanélküli volt, mára ezerrel kevesebb a számuk.

 

MTI/MCOnet