Kaposvár vezető hír

Környezetkímélő és gazdaságos buszok lesznek Kaposvárott

Környezetkímélő és gazdaságos buszok lesznek Kaposvárott

Szita Károly polgármester jelentette be, hogy Kaposvár Megyeu Jogú Város önkormányzata lecseréli a közösségi buszparkját.


November elejéig 40 új, gázzal üzemelő buszra cserélik a tömegközlekedés jelenlegi járműveit. Ez egyedülálló a közép-európai térségben.  A beruházásnak köszönhetően környezetkímélő és gazdaságos buszok szállítják majd az utasokat Kaposváron. A 25 szóló és a 15 csuklós buszt már megrendelték. Az önkormányzat négymilliárd forint uniós pályázati  forrást nyert el, amelyhez százmillió forint önerő társul.  

 

Szita Károly polgármester, Kaposvár Megyeu Jogú Város önkormányzata , beruházás

 

Szita Károly polgármester jelentette be, hogy Kaposvár Megyeu Jogú Város önkormányzata lecseréli a közösségi buszparkját "Ezzel Magyarországon egész biztos, hogy elsőként, de  szerintem Közép-Kelet-Európában is elsőként valósul meg a közösségi közlekedésben az európai normák szerinti teljes megújítás" - hangsúlyozta Szita Károly (Fidesz-KDNP). Közölte: összesen 40 gázüzemű, alacsony padlós, audiovizuális  tájékoztatórendszerrel felszerelt autóbuszt vásárol az önkormányzat  tulajdonában lévő Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.


MTI/MCOnet