Kaposvár vezető hír

Környezetvédelmi díjat nyert Kaposvár

Környezetvédelmi díjat nyert Kaposvár

Az E.ON Energy Globe Magyarország-díjat önkormányzat kategóriában idén Kaposvár nyerte, a város a sűrített földgázzal működő, 2015 végén üzembe helyezett helyijáratú autóbuszflottájával érdemelte ki a környezetvédelemért adható rangos hazai elismerést.

A célunk az, hogy minél zöldebb, minél környezettudatosabb és fenntartható városban élhessünk - jelentette ki Szita Károly polgármester, hangsúlyozva, arra törekednek, hogy a város hosszú távon minél energiafüggetlenebb, önmagát ellátó településsé váljon. A város tervei között szerepel egy nagyteljesítményű napelempark építése, a belvárosi üzletek energetikai korszerűsítése, és egyebek mellett a kórház déli tömbjének a helyén olyan ökopark kialakítása, amely maga termeli meg az öntözéshez, közvilágításhoz szükséges energiát.

 

Kaposvár célja, hogy minél környezettudatosabb és fenntartható város legyen

Kaposvár célja, hogy minél környezettudatosabb és fenntartható város legyen

 

Kaposvár zöld város projektjének csak egy része a környezet kímélő közösségi közlekedés, a kommunális hulladék feldolgozását is modernizálták, bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, a közvilágítás teljes egészében energiahatékonnyá válik, a város több elektromos autót üzemeltet és elektromos töltőállomásokat építtet, számos közintézménynek pedig korszerű fűtésrendszere van.

 

/T.D.