Kaposvár vezető hír

Lemondott Rátóti Zoltán, a kaposvári színház igazgatója

Lemondott Rátóti Zoltán, a kaposvári színház igazgatója

A kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója döntését gyermeke születésével indolkolta, mivel a színház közelgő felújítása az eddiginél is komolyabb helytállást igényel. Teendőit ideiglenesen Fülöp Péter gazdasági vezető látja el, a direktori tisztségre rövid időn belül pályázatot írnak ki.

Szita Károly polgármester kényszerűen vette tudomásul Rátóti Zoltán döntését, akivel közös megegyezéssel bontanak szerződést. Az igazgató már összeállította a következő évadot, így a társulat tagjai "tudják a dolgukat". A színház felújítása legfeljebb bruttó kilencmilliárd forintból valósul meg, a kivitelezés nyertesével várhatóan szeptember 25. és 30. között kötnek feltételes szerződést.

 

Csiky Gergely Színház

 

A teljesen megújuló színház várhatóan 2018. október végén nyitja meg kapuit, a produkciókat addig az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség. A teátrum tíznél is több bemutatóval, köztük rockballadával, történelmi színjátékkal és mesejátékokkal készül a 2016/2017-es évadra, de továbbra is műsoron marad a Figaro házassága című vígjáték, az Árnyország című dráma, A gát című darab, valamint a Jancsi és Juliska című zenés mesejáték és a Becsületbeli ügy című tantermi dráma.

 

/T.D.