Kaposvár vezető hír

Letették az új ügyészségi székház alapkövét

Letették az új ügyészségi székház alapkövét

Kaposváron 3,6 milliárd forintból 2019 tavaszára készül el az ügyészség új székháza, melynek alapkövét Polt Péter legfőbb ügyész és Szita Károly polgármester rakta le.

Az épület a ma még különböző helyeken működő Somogy Megyei Főügyészség, Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség regionális dolgozóinak biztosít közös, 21. századi munkahelyet. Ez a fejlesztés évtizedekre, de akár egy évszázadra is megoldja az ügyészség elhelyezését Kaposváron, és megadja a hátteret a magas színvonalú szakmai munkához - jegyezte meg Polt Péter. A magyarországi ügyészség nemcsak szervezetileg, hanem infrastrukturáját tekintve is megújuláson esik át, amely 2000-ben kezdődött.

 

3,6 milliárd forintból 2019 tavaszára készül el az ügyészség új székháza Kaposváron

3,6 milliárd forintból 2019 tavaszára készül el az ügyészség új székháza Kaposváron

 

Csak idén Nagykátán, Szigetszentmiklóson, Mosonmagyaróváron és Szegeden avattak új ügyészségi épületet. A legfőbb ügyész megjegyezte, hogy egyre nagyobb a követelmény az ügyészséggel szemben, kiemelte az elektronikus ügyintést, a szervezeten belüli, a társszervekkel, külföldi szervekkel való kapcsolattartás szükségességét. A kaposvári székházépítés az elmúlt száz év legnagyobb ügyészségi beruházása Magyarországon, egyben reményét fejezte ki, hogy a székház Kaposvár egyik legszebb középülete lesz. Az épület a tervek szerint a három irodai szint mellett pincét, mélygarázst is magában foglal majd, ötvözi a hagyományt és a megújuló arculatot, továbbá ügyfélbarát kialakítású lesz.

 

MTI/T.D.