Kaposvár vezető hír

Nem hanyagolják el a kaposvári időseket

Nem hanyagolják el a kaposvári időseket

A kaposvári Segítő Kezek Program immár három éve segíti a magányos kaposvári időseket, most pedig 5000 fő számára biztosítanak laptopot, internet-szolgáltatást és az alapfokú digitális kompetenciák elsajátításához szükséges oktatást. 

A program keretében Kaposváron és Sánton hetente kétszer segítik az idős, otthonukat elhagyni nem tudó 65 év felettieket. Ha kell bevásárolnak vagy csak beszélgetnek, mostantól viszont digitális kompetenciákat is oktatni fognak az időseknek. Januárban kezdték kiszállítani az idősek számára a számítógépeket és folyamatosan megkapják a mobilinternet eléréséhez szükséges eszközöket.

 

Nem hanyagolják el a kaposvári időseket - forrás: kaposvar.hu

5000 fő számára biztosítanak laptopot, internet-szolgáltatást és az alapfokú digitális kompetenciák elsajátításához szükséges oktatást Kaposváron

 

A kormány Idősügyi Infokommunikációs Modellprogramja is azt szolgálja, hogy az elöregedő társadalmi rétegnek biztosítsák a jobb életminőséget és csökkentsék a terheket. Kaposváron és Sánton összesen 141 idős mindennapi életét könnyítik meg és próbálják a magányt enyhíteni.

 

/T.D.