Kaposvár vezető hír

Oktatási-kutatási együttműködés az Erste Bankkal

Oktatási-kutatási együttműködés az Erste Bankkal

A Kaposvári Egyetem oktatási és tudományos kutatási együttműködésről állapodott meg az Erste Bankkal, az aláírt dokumentum szerint a pénzintézet iparági elemzéseket rendelhet az egyetemtől, lektoráltathatja saját elemzéseit, emellett a felek közösen indítanak szakmai képzéseket és nyújtanak gyakorlati lehetőségeket a hallgatók számára.

Az együttműködés az intézmény agrár- és környezettudományi és a gazdaságtudományi karát érinti. Szávai Ferenc, az egyetem rektora úgy véli, hogy az együttműködés nem csak a diákok tapasztalatszerzését segíti elő, hanem a duális képzést is, illetve továbbá közös kutatási eredményeket is hozhat. A közös munkának köszönhetően hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minél jobb szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra - jelentette ki.

 

 

Erste Bank

Az Erste Bank éves szinten megmozgat 1,2 milliárd eurót, amelynek 40 százaléka agrárcégekhez kapcsolódik

 

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a banknak is érdeke, hogy hogy az egyetemről minél több, a bankárokkal a közös nyelvet megtaláló fiatal kerüljön ki. Támogatják az agrár-felsőoktatást, mert szerintük, ha a valaki sikeres agrárvállalkozó akar lenni, nem csak az agráriumhoz, hanem a pénzügyekhez is értenie kell.

 

/T.D.