Kaposvár vezető hír

Szita: személyes találkozót kér az MJVSZ Jean-Claude Junckertől

Szita: személyes találkozót kér az MJVSZ Jean-Claude Junckertől

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségeó elnöke, Kaposvár polgármestere bejelentette, hogy személyes találkozót kér az Európai Bizottság elnökétől, hogy átadhassa Jean-Claude Junckernek azt a kötelező betelepítési kvóta visszavonását szorgalmazó levelet, amelyet mintegy 2500 magyar polgármester látott el aláírásával.

"Eredeti szándékunk szerint a levelet postára küldtük volna el Brüsszelbe, azonban több polgármester-kollégám javaslatára a személyes találkozás és beszélgetés lehetőségét kértük Jean-Claude Junckertől - monda el Szita Károly megjegyezve, hogy az erről szóló levelet már elküldték. Hangsúlyozta: "a találkozón nemcsak a levélátadás, hanem a magyar településvezetők véleményének meghallgatása is fontos lenne". 

 

Jean-Claude Juncker

Személyes találkozót kér az Európai Bizottság elnökétől a Megyei Jogú Városok Szövetsége

 

Szita Károly elmondta, hogy polgármesterek csaknem 80 százaléka, mintegy háromnegyede állt ki eddig az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen. Kifejtette, hogy minden héten tapasztalható, hogy az illegális migráció együtt jár a bűnözéssel és a terrorizmussal. "Nekünk, polgármestereknek egyértelmű a feladatunk, hogy településeinken biztosítsuk a  nyugalmat és a biztonságot, ezért állunk ki változatlanul Brüsszel kényszerbetelepítési tervei ellen" - fogalmazott az MJVSZ elnöke.

 

/T.D.