Kaposvár vezető hír

Térplasztikát helyeztek el Kaposvár főterén

Térplasztikát helyeztek el Kaposvár főterén

A bronzból készült térplasztika látássértülteknek készült, amelyet a városháza mellett helyezt Szita Károly polgármester és Morapitiye Wimal, a Rotary Club helyi szervezetének elnöke leplezett le.

Páljános Ervin, szentendrei képzőművész által készített alkotás Braille-írással ellátott információkat tartalmaz, amelyek segítenek a látássérülteknek a Kossuth téren való tájékozódásban, a belváros elképzelésében, megismerésében. A szobor hét millió forintba került, készítését az önkormányzat, helyi vállalkozások és magánszemélyek finanszírozták. Szita Károly a leleplezésen azt mondta, hogy miután a Kossuth tér elnyerte az ország legszebb főtere címet, ideje volt azoknak is megmutatni, akik akik a világ szépségeit nem a szemeikkel, hanem a kezeikkel érzékelik.

 

A térplasztika leleplezése, Szita Károly polgármester és  Morapitiye Wimal, a Rotary Club helyi szervezetének elnöke 

 

Morapitiye Wimal arról szólt, hogy Magyarország több települését díszíti hasonló térplasztika, a Rotary Club úgy gondolta, a somogyi megyeszékhelyen is helye van egynek. Tudomása szerint jelenleg a kaposvári a legnagyobb ilyen jellegű magyarországi alkotás. A főtéren olyan látnivalók találhatóak, mint a városháza, a Nagyboldogasszony Székesegyház, a Mária-oszlop, Nepomuki Szent János és Kossuth Lajos szobra és a volt Erzsébet szálló épülete.

 

 

/T.D.