1700 kaposvári a vonalban

Sikeres volt az első európai telefórum, csaknem 1700 kaposvári vett részt benne. A fórumot Szita Károly polgármester tartott szerda este.

Az Amerikai Egyesült Államokban is újdonságnak számító, Európában eddig ismeretlen kezdeményezés keretében 57 kérdést tettek fel a somogyi megyeszékhely vezetőjének. A résztvevők 97 százaléka örömmel fogadta a hívást, így Szita Károly polgármester ezen a módon a jövőben is kapcsolatba lép a város polgáraival.

telefórum

Szerdán fél hétkor több ezer kaposvári otthonában csörrent meg a telefon. Szita Károly polgármester egy Európában eddig ismeretlen eszközzel, telefonon keresztül vette fel a kapcsolatot a város polgáraival. A kezdeményezés lényege az, hogy a somogyi megyeszékhelyen élők véleményük, javaslataik elmondásával, kéréseik, kérdéseik megfogalmazásával minél nagyobb számban bekapcsolódhassanak a helyi ügyek intézésébe.

Szita Károly

A kaposváriak éltek is a lehetőséggel, 1679-en kapcsolódtak be az élő fórumba, 57 kérdést tettek fel a hallgatók. A város polgárai több nagy témát is említettek, köztük a közbiztonság, a munkahelyteremtés, a gazdaság problémáit, szó esett továbbá a nyugdíjasok helyzetéről, valamint a fiatal diplomások lehetőségeiről is.

Szita telefórum

Az újdonságnak számító eszköz elnyerte a kaposváriak tetszését: a fórum résztvevőinek 97 százaléka igényli a kapcsolattartás ezen formáját.

A hívásokat számítógépen keresztül indította a városháza, minden olyan kaposvári - nem közületi - számot tárcsázott a program, amelynek nyilvános az elérhetősége. A fórum témájáról a vonalban lévők telefonjaik nyomógombjaival szavaztak.