Kaposvár

A kaposvári Magyar Cukor a hónap beruházója lett

A kaposvári Magyar Cukor a hónap beruházója lett

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2015. december 18-án átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréseket Budapesten. November hónap beruházója a Magyar Cukor Zrt. lett, amely idén két, összesen több mint 7 milliárd forintos beruházást valósított meg a Kaposvári Cukorgyár területén.


Egy 6 milliárd forintos beruházás keretében - amelyet a cég osztrák tulajdonosa, az Agrana csoport finanszírozott - egy csomagolóüzemet létesítettek. A másik, egymilliárd forintot meghaladó beruházás során egy évente 10 millió köbméter biogáz megtisztítására alkalmas biogáz tisztító állomást adtak át. Ezzel a kaposvári az első olyan répacukorgyár a világon, amelynek biogáz tisztító üzeme teljes energiaigényével azonos mennyiségű biogázt állít elő, így energetikailag önellátó.Áder János köztársasági elnök megtekinti az új beruházást

Az 1995-ben alakult Magyar Cukor Zrt. jelenleg az egyetlen működő gyárral rendelkező cukoripari vállalat Magyarországon, évi 105 ezer tonna cukrot állít elő. A vállalat 250 állandó ás 75 ideiglenesen foglalkoztatott munkatárssal dolgozik. A nemzetgazdasági miniszter 2013 augusztusában hívta életre a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést azzal a céllal, hogy ismertté tegye a hazai eredményes vállalkozásokat.


MTI / MCOnet