A megye borait népszerűsíti a Somogyi Borfesztivál

Első alkalommal, június 8. és 11. között kerül sor Kaposváron a Somogyi Borfesztiválra, melynek célja, hogy népszerűsítsék a megyei borait. A megyei, a városi önkormányzat, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és borászok által életre hívott rendezvényen tizenhat termelő mutatkozik be.

A borokon kívül pálinkákat, somogyi sonkákat és sajtokat is lehet kóstolni. Június 8-án, kaposvári éttermek borvacsorákat tartanak, június 9-én Somogy bora 2017 néven borverseny lesz, a közönséget aznap, valamint június 10-én és 11-én zenészek, táncosok szórakoztatják. A fesztiválon résztvevő borászok a legutóbbi dél-balatoni borversenyre nevezett boraikat kínálják az érdeklődőknek, amelyen 167 tételből 28 kapott aranyérmet.

 

A Somogyi Borfesztivál célja, hogy népszerűsítsék a megyei borokat, valamint a helyben termő szőlő minél nagyobb mennyiségben történő helyi feldolgozását és értékesítését

A Somogyi Borfesztivál célja, hogy népszerűsítsék a megyei borokat, valamint a helyben termő szőlő minél nagyobb mennyiségben történő helyi feldolgozását és értékesítését

 

Gombos Sándor, a NAK somogyi elnöke szerint az illatos, zamatos somogyi borok bárhol a világon megállják a helyüket, jó az árérték arányuk, de kevésbé ismertek még a hazai, sőt, a somogyi fogyasztók, vendéglátósok körében is. A fesztivál része a somogyi borok népszerűsítését szolgáló stratégiának, a helyben termő szőlő minél nagyobb mennyiségben történő helyi feldolgozását és értékesítését.



/T.D.