Kaposvár

Csiky Gergely Színház: 60 éves a társulat, felújítják az épületet

Csiky Gergely Színház: 60 éves a társulat, felújítják az épületet

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepelte a kaposvári Csiky Gergely Színház, amelynek több mint száz éves épülete hamarosan megújul a Modern városok program keretében.

Színháztörténeti eseménynek nevezte Rátóti Zoltán, a Csiky Gergely Színház igazgatója a az október 16-i ünnepségen 1955. október 15-ét. Ekkor lépett ugyanis közönség elé a frissen alakult kaposvári társulat Huszka Jenő Szép juhászné című operettjével. "1955 kapcsán színháztörténeti pillanatról beszéltem, ma várostörténeti és színháztörténeti eseményről számolhatok be. Örömmel jelentem, hogy a 104 éves épület mindannyiunk örömére megújul. Köszönet polgármester úrnak és mindenkinek, akik küzdöttek azért, hogy megszülessen a múlt héten aláírt megállapodás" - mondta Rátóti Zoltán az ünnepségen.Ez látszik a színpadról - Huszka Jenő Erzsébet című darabjának próbáján


A színházigazgató Orbán Viktor miniszterelnök és Szita Károly polgármester a Modern városok program keretében aláírt együttműködési megállapodására célzott, amelynek értelmében 9 milliárd forintból újulhat meg a Csiky Gergely Színház. Rátóti Zoltán úgy fogalmazott: "nem egyszerű felújítás lesz a Csikyben, hanem színházi fellegvár épül Kaposváron a 21. századi követelményeknek megfelelően. A budapesti Nemzeti Színház felépítése óta nem volt Magyarországon ehhez fogható színházi beruházás, mint aminek most a küszöbén állunk".


MTI/MCOnet
Fotók:csiky.hu