Kaposvár

Egy hónapon át tartó adventi programok Kaposváron

Egy hónapon át tartó adventi programok Kaposváron

December 3. és január 2. között több mint száz programmal, köztük koncertekkel, kiállításokkal, kézműves vásárral várják az érdeklődőket Kaposváron.

A Kaposvári Advent az adventi időszakban, a két ünnep között, valamint az újév első napjaiban biztosít színvonalas programokat. Az első adventi gyertya meggyújtásánál a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulói is közreműködtek, a Kossuth téren felállított Pajtaszínház és a város művelődési intézményei szinte folyamatosan lehetőséget biztosítanak a helyi művészeti csoportok, iskolások színvonalas előadásainak.

 

Egy hónapon át tartó adventi programok Kaposváron

December 3. és január 2. között több mint száz programmal várják az érdeklődőket Kaposváron

 

A Mikulás tusa elnevezésű ügyességi játékon a kaposvári iskolák diákjai mérhetik össze tudásukat, a Csillagtestvérek éjszakája elnevezésű rendezvényen az elhunyt gyermekekről emlékeznek meg, emellett bemutatják a Luca-napi szokásokat.  Látványosnak ígérkezik a motoros mikulások felvonulása és ajándékosztása, de nem maradnak el a hagyományos városnéző séták s a templomi hangversenyek sem. A belvárosban a korábbi évekhez képest több fát díszítenek fel, a Kossuth téren és a Fő utcán felállított pavilonoknál minőségi kézműves termékeket kínálnak a látogatóknak. A programok Wolf Kati koncertjével és január 2-án, újévi koncerttel zárul.

 

MTI/T.D.