Kaposvár

Kaposváron 900 milliós intézményfelújítási projektet adtak át

Kaposváron 900 milliós intézményfelújítási projektet adtak át

Az iskolákat, óvodákat, orvosi rendelőket, kulturális intézményeket is érintő projektzáróra ünnepélyes keretek között 2015. november 30-án került sor a Munkácsy Mihály Gimnázium.

A város történetének legnagyobb intézményfejújítási programját hajtották végre ebben az évben - hangsúlyozta a huszonnégy intézményben történt felújításokról szólva Szita Károly Kaposvár polgármestere. A város vezetője szerint ezeknek a felújításoknak a révén modernebb, ugyanakkor olcsóbban, energiatakarékosabban üzemeltető a város, és hozzájárul ahhoz, hogy Kaposvár az ország egyik legolcsóbb városa maradjon, úgy, hogy a szolgáltatások is a legjobb minőségűek.Szita Károly Kaposvár polgármester


Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára köszöntőjében kiemelte:  az ilyen beruházások cáfolják, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ne tudna igazi gazdája lenni az iskoláknak.
Gyallai Katalin, a 110 millió forintból megújult, nyolcszáz diákot befogadó Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója beszámolva a felújítás során elvégzett munkálatokról - kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt és a falakat, újrafestették az épületet.


MTI / MCOnet