Kaposvár

Már ősszel az Év buszával utazhatunk Kaposváron

Már ősszel az Év buszával utazhatunk Kaposváron

Egy EU-s pályázatnak köszönhetően a teljes buszparkot lecserélik Kaposváron. Az elavult járművek helyett vadonat új, díjnyertes MAN buszok állítanak forgalomba 2015 őszén.

A Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. átlagosan 35 ezer utast szállít naponta. A jelenlegi, átlagban 17 éves buszok már nem alkalmasak minőségi szolgáltatásra. Közép-Európban egyedülálló, hogy egy város egy ütemben tudja lecserélni autóbuszait. Kaposvár annak köszönheti a lehetőséget, hogy nagyrészt uniós forrásásokból valósíthatja meg a beruházást.

 

Az "Év busza 2015"

 

A kaposváriak hamarosan a piacon elérhető legjobb buszokkal közlekedhetnek: a környezetkímélő technológiával működő típus megfelel a legmagasabb európai környezetvédelmi és esélyegyenlőségi előírásoknak, s idén elnyerte az üzletág legóhajtottabb trófeájának számító Év busza címet is.

A már gyártósoron lévő 25 db szóló és 15 db csuklós jármű 78, illetve 150 fő befogadására alkalmas. A negyven új busz olyan felszereltséggel rendelkezik majd, amellyel egyelőre kevés hazai településen találkozhatunk. Az új, alacsony padlós járművek hajtóanyaga sűrített földgáz, amelynek eredményeképpen a szennyezőanyag- és zajkibocsátásuk a legszigorúbb Euro-6-os környezetvédelmi besorolási normáknak is megfelel.

MTI/MCOnet