Kaposvár

Októberben nyit a felújított fürdő

Októberben nyit a felújított fürdő

Másfél éves átépítés után októberben megnyitja kapuit a felújított kaposvári fürdő. Az első ütemben a 25 m-es medencét, a tanmedencét, a kozmetikai és fitnesz helyiségeket, illetve az éttermet vehetik birtokba a látogatók, november végétől pedig a gyógyászatot és a termál részleget is, ezzel pedig be is fejeződik a fürdő teljes körű átalakítása.

Az Európai Unió támogatásával a jelenlegi bővítés és felújítás révén több ezer négyzetméterrel bővül a Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő épülete. A fürdő rekonstrukciójának keretében kilenc új medence épül, köztük új termál-, víz alatti gyógytorna- súlyfürdő- és terápiás medence is. Így az eddigi öt helyett 14 medence várja majd a látogatókat. Az egész építmény átalakul, megújul. 

A kivitelező és a műszaki ellenőr tájékoztatása szerint a próbaüzemre való átadást két ütemben tervezi a kivitelező.

A jövő fürdője

 

I. ütem: Az uszoda épülete, a kapcsolódó nyaktag épülete bővítményeivel (étterem, konyha, terápiás medence), és a nyaktagból nyíló irodai, kozmetikai és fitnesz helyiségek és a külső parkolók, bejárat előtti környezetrendezési munkák, melynél 2010. október első hetére tervezik a kivitelezők a próbaüzem megkezdését, így ezt a részt várhatóan már október második felétől a közönség birtokba veheti.

II. ütem: A fürdő hátralévő részeinek (gyógyászat, termál bővítmény, teljes környezet alakítás) teljes körű befejezése, melynél 2010. november 15-ére tervezik a kivitelezők a próbaüzem megkezdését.

2010. november végétől teljes körű szolgáltatással várja vendégeit az Európai Unió 750 millió forintos támogatásával újjászületett fürdőcentrum.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online