2021-re készül el a 67-es gyorsforgalmi

Somogybabodban tették le a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út alapkövét, a 130 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés 2021-re készül el, és a térség egyik legangyobb beruházása.

Az alapkőletételen Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a korszerű úthálózati kapcsolatok nem csak a versenyképesség feltételei, hanem az életminőség javulásához is hozzájárulnak. Megismételte, hogy 2500 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar kormány közlekedésfejlesztési céljainak megvalósítására, melynek 80 százalékára már szerződést kötöttek, az építkezések 2022-re fejeződnek be. Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt hangoztatta, hogy a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út "felér egy lottó ötössel", új időszámítás kezdődik a város és környékének életében.

 

A Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út 2021-re valósul meg

A Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út 2021-re valósul meg

 

Erősödni fog a helyi gazdaság és közelebb jutnak ahhoz a célhoz, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar, egyre több befektető érkezzen a megyébe, a termékek és szolgáltatások árai kedvezőbbek legyenek az itt élők számára - fogalmazott. Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a környéken élők számára a gyorsforgalmi út nem infrastrukturális, inkább társadalmi, kulturális kérdés, a polgári berendezkedés kérdése, hiszen lehetőséget ad a helyben boldogulásra, az emberek jövedelmének, ingatlanjaik értékének emelkedésére. Móring József Attila, Somogy fejlesztési biztosa annyit jegyzett meg, hogy "Somogyország jó úton jár" és ennek a beruházásnak köszönhetően is "egyre jobb utakon fog járni".

 

MTI/T.D.