Eredményes rendőrségi együttműködés a Balatonon

Halmosi Zsolt, országos rendőrfőkapitány-helyettes eredményesnek értékelte az együttműködést a polgárőrökkel, a civil szervezetekkel, és az önkormányzatokkal a Balatonnál a nyári szezonban.

Halmosi Zsolt kiemelte, több ezer ember dolgozott a szezon közbiztonságának garantálásán. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság az idén egyik kiemelt célként fogalmazta meg a lakosság és a vendégek szubjektív közbiztonságérzetének fokozását, a munkát a SomogyMegyei Rendőr-főkapitányság koordinálta. Az érintett négy rendőr-főkapitányság kiválóan teljesítette a feladatát, megfelelő volt a rendőri jelenlét, a közbiztonság; csökkent a bűncselekmények száma a Balatonnál és a Velencei-tónál a június 1-jétől augusztus 31-ig tartó időszakban.

 

Eredményes rendőrségi együttműködés a Balatonon

Megfelelő volt a rendőri jelenlét, a közbiztonság; csökkent a bűncselekmények száma a Balatonnál és a Velencei-tónál 

 

Molnár Gábor Somogy megyei rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy a nyári szezonban kevesebb bűncselekmény történt, és hatékonyabb volt a felderítés. Elmondása szerint egyedül a gépkocsifeltörések száma növekedett tavalyhoz képest, a jövő szezon feladata lesz annak kidolgozása, hogyan lehet ezeket megelőzni. Pungor János, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettes vezetője elmondta, hogy a bűnmegelőzésben nagy segítséget nyújtottak a rendészeti fakultációval rendelkező középiskolák tanulói, és a városokban működtetett bűnmegelőzési minicentrumok.

 

MTI/T.D.