Kocatelep és látogatóközpont épült Somogyban

A Somogy megyei Iharosberény közelében kocatelepet épített a Pádpuszta Kft., a Claessens Group pedig oktató- és látogatóközpontot hozott létre Somogyszobnál.

 

Claessens Christophe, a Pádpuszta Kft. résztulajdonosa ismertette, az új, 4200 férőhelyes, csúcstechnológiának számító tejitató rendszerrel is felszerelt kocatelep 2,5 milliárd forintos zöldmezős beruházással épült, 20 százaléknyi támogatást nyert el a sertéstartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatból. A 20-25 új munkahelyet teremtő telep négy hét múlva kezdi meg működését és a társaság stratégiai partnere, a Claessens Group számára is biztosít tenyészállatokat. Az állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó Pádpuszta Kft. a 2010-es évek elején alakult, dolgozói létszáma a kocatelep átadásával mintegy 40-re nő.

 

ocatelep és látogatóközpont épült Somogyban

A cégcsoport 40 millió forintból alakított ki oktató- és látogatóközpontot iskolások számára


A Claessens Group 40 millió forint saját forrásból kialakított oktató- és látogatóközpontját iskolásoknak hozták létre az agrárszakma népszerűsítésére és saját tevékenységük bemutatására. A Claessens család mintegy két évtizede vásárolta meg a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégét, cégcsoportjuk mára Somogy legnagyobb állattartójává vált, szarvasmarha tartással, tejtermeléssel, sertéstenyésztéssel és -hízlalással, növénytermesztéssel foglalkozik.

MTI/T.D.