Megkezdődött az Interspar hipermarket építése Kaposváron

Megkezdődött a kaposvári Interspar hipermarket építése, a 11 ezer négyzetméteres komplexum 5 milliárd forintos beruházás eredményeként a tervek szerint jövőre nyílik meg.

A magyarországi Spar-hálózat 35. Interspar hipermarkete a 61-es főút mellett, az Árpád utcában, mintegy 50 ezer négyzetméteres telken létesül. A kivitelezője a Market Építő Zrt., amely a munkát a koronavírus-járvány miatt szigorú higiéniai előírások betartásával végzi. Kiemelték, az energiahatékonysági szempontok figyelembevételével tervezett létesítmény a 20 ezer terméket kínáló Interspar áruházat is magában foglaló 6600 négyzetméteres épületből és az ahhoz szorosan kapcsolódó, más üzleteknek helyet adó 4400 négyzetméteres szakáruházi ingatlanból áll majd.

 

Megkezdődött az Interspar hipermarket építése Kaposváron

 

A fejlesztés keretében melegkonyhás vendéglátó egységet, 560 parkolóhelyet, elektromosautó-töltőt, zöldfelületet és egyebek mellett egy jól felszerelt játszóteret is kialakítanak - tették hozzá. A beruházás 90 munkahelyet teremt. Maczelka Márk, a társaság kommunikációs vezetője közölte, hogy a ma mintegy 14 ezer 700 munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország 2018-ban 617,6 milliárd forint forgalmat realizált, tavalyi forgalmi adatai még nem nyilvánosak. A cégnek két új áruházépítése van folyamatban: a kaposvári Intersparon kívül Törökbálinton szupermarketet létesít, ezen kívül az idén 18 áruház felújítását tervezi a cég.

 

MTI/T.D.