Tovább erősödhet a balatoni közbiztonság

Molnár Gábor, Somogy megye rendőrfőkapitánya szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy tovább erősödjön a közbiztonság a Balatonnál. 

Molnár Gábor, aki idén a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottságot is irányítja, hangsúlyozta: üdülőrégió megfelelő segítséget kap a készenléti rendőrségtől, és a megyei rendőr-főkapitányságok is az aktuális helyzetnek megfelelően csoportosítják át erőiket. "A feladat nagy, de felkészültünk, és mind az anyagi, mind a technikai, mind a személyi feltételek adottak ahhoz, hogy ha lehet, még a tavalyinál is jobb közbiztonságot teremtsünk a Balatonnál."

 

Minden feltétel adott a jó balatoni közbiztonság garantálásához

Minden feltétel adott a jó balatoni közbiztonság garantálásához

 

Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatósága közrendvédelmi főosztályának vezetője ismertette: a készenléti rendőrség, az országos főkapitányság és a megyei rendőrkaptányságok is támogatást nyújtanak a szükséges rendőri létszám és a technikai eszközök biztosításához a Balatonnál, például a légi-rendészeti parancsnokság helikoptereinek működtetésével a térségben. A készenléti rendőrség lovas és kerékpáros rendőröket ad, és az érintett megyei főkapitányságok kerékpáros rendőrei is ellátnak majd szolgálatot. Megszervezik továbbá az üdülőrégióban az éjszakai, illetve hajnali vonatok rendőri kíséretét. Mindemellett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság 27 hajóval ügyel a biztonságra, és segít a bajbajutottakon a Balaton 600 négyzetkilométernyi felületén. 

 

MTI/T.D.