174,5 millió forint élőhelyvédelemre

V. Németh Zsolt, a Füöldművelésügyi Minisztérium államtitkára bejelentette, hogy hogy 174,5 millió forintos támogatással élőhelymegőrzési, természetvédelmi beruházások valósulhatnak meg a belső somogyi homokvidéken.

A környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár elmondta, hogy az országos természetvédelmi programban a legtöbb forrást az élőhelyek megújítására, megőrzésére és rehabilitálására fordítják. "Ez történik a belső-somogyi, Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet területére eső projektben is, ahol vízkormányzással próbálják meg elérni az invazív-, illetve idegenfajok kiszorítását, felszámolását, teret adva az őshonos növényeknek, állatoknak" - fogalmazott az államtitkár.

 

174,5 millió forint élőhelyvédelemre a belső-somogyi homokvidéken

174,5 millió forint élőhelyvédelemre a belső-somogyi homokvidéken

 

Móring József Attila, Somogy megye fejlesztésekért felelős kormánybiztosa elmondta, hogy a 174,5 millió forintos uniós támogatást elnyert projekt révén a Gyótai-tórendszer, a Csombárdi-rét és az Újvárfalvai-rét megmentésével, újraélesztésével olyan természeti értékek megőrzésére kerül sor, amelyek e beavatkozás nélkül nem maradnának meg a korábbi formájukban.

 

/T.D.