760 millió forint a megyei idei költségvetésének összege

A Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlése elfogadta az idei költségvetést, melynek főösszege 760 millió forint, emellett elutasították a Drávára tervezett vízierőművek megépítését, melynek során a kormányhoz fordulnak a horvát vízierőművek terveivel kapcsolatban. 

A költségvetés 760 millió forintjából 212,6 millió forintot fordítanak az önkormányzati hivatal működésére. Az idei büdzsé összeállításakor csak azokat az összegeket vették figyelembe, amelyek mindenképpen befolynak, illetve minden felmerű kiadást beleterveztek. Végeredményben a költségvetés stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodást tesz lehetővé 2017-ben.

 

A Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlése elutasította Drávára tervezett vízierőművek megépítését

A Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlése elutasította Drávára tervezett vízierőművek megépítését

 

A testület kiemelt feladatának tekinti a természet megőrzését, fenntartható hasznosítását is, ezért elutasították a Drávára tervezett horvát vízierőművek megépítését. Korábban a Drávai vízlépcsők építése is megosztottságot eredményezett, ezért újra elővették az akkor készült tanulmányokat, végül természetvédelmi és ökológiai szempontok alapján határozva ellenzik a beruházást. Ezzel kapcsolatban a kormányhoz fordul a közgyűlés, hogy megismerjék a horvátok terveit. 

 

/T.D.