A Kaposvári Egyetem újra gazdagítja Somogy megye kulturális életét

Újranyitotta kulturális központját a Kaposvári Egyetem, ahol bemutatkozási lehetőséget biztosítanak művészhallgatók számára, ezáltal gyarapodik a somogy megyei kulturális élet.

A kaposváriak Latinka-ház által ismert épület évekkel ezelőtt megújult, a színpad- és hangtechnika megoldásában a Nemzeti Színház és a Csiky Gergely Színház nyújtott segítséget. Az 1961-ben Latinka Sándor Művelődési Központ néven átadott épület több mint harminc éven keresztül szolgálta a város kultúráját, az újranyitással az egyetem mint szellemi műhelyének egyik legfontosabb terepe lesz, amely színházépületként, rendezvény- és kiállítási helyszínként egyaránt funkcionál majd.

 

A Kaposvári Egyetem újra gazdagítja Somogy megye kulturális életét

A Latinka-ház újranyitásával a Kaposvári Egyetem színészhallgatói akár 300-400 fős közönség előtt is színpadra állhatnak, amivel erősödik a helyi kulturális élet

 

A Kaposvári Egyetem színészképzése országos jelentőségű, a diákok olyan neves tanároktól tanulhatnak, mint Vidnyánszky Attila, Eperjes Károly, Szikora János, Cserhalmi György és Cseke Péter. A hallgatók produkciót eddig stúdiószínházban, mindössze 10-40 embernek mutathatták be, de mostnatól igazi színházi körülmények között, akár 300-400 fős közönség előtt állhatnak színpadra. Az egyetem reméli, hogy a kulturális központ működésével erősödik a város és az egyetem kapcsolata, intenzívebbé válik a kulturális élet.

 

/T.D.