Átadták a kaposvári ügyészségi székházat

Átadták az új, csaknem négymilliárd forintos ráfordítással elkészült kaposvári ügyészségi székházat, az épület avatásán legfőbb ügyész az ügyészi szervezet megújítása jelentős állomásának nevezte a beruházást.

Polt Péter azt mondta: az ügyészségnél 2000 óta olyan infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre, amely teljesen megújította a munkakörülményeket. Az épületfejlesztésekre az elmúlt 12 évben több mint 12 milliárd forintot költöttek - tette hozzá. Úgy fogalmazott: a kaposvári székház reprezentálja, hogy milyen kihívások állnak az igazságszolgáltatás, az ügyészség előtt. A három ügyészi szervezetnek helyet adó épületben van lehetőség távmeghallgatásra, alapvető az e-ügyintézés lehetősége, és az ügyészségi nyomozás minden feltétele rendelkezésre áll - hangsúlyozta. Mint mondta, a létesítmény belső infrastruktúrája is megfelel a kor követelményeinek, a hardver- és szoftverfejlesztés minden eddigi eredménye megtalálható az épületben.

 

Átadták a kaposvári ügyészségi székházat

 

Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész kiemelte: az új székházban méltó emléket állítottak a Somogy megyei Kőröshegyen született Kozma Sándornak, az első magyar királyi főügyésznek, akiről a székház tanácstermét nevezték el. Szita Károly, Kaposvár polgármestere mások mellett azt mondta: ma Kaposváron "az évszázad beruházási programja" zajlik, és az új ügyészségi épület ennek a programnak a része. Az épület jelképes kulcsát Dömötör Csaba, a kivitelező Laterex Építő Zrt. vezérigazgató-helyettese adta át Polt Péternek. A Somogy Megyei Főügyészség közleményében az elmúlt száz év legjelentősebb ügyészségi ingatlanberuházásának nevezi a székház építését. A 115 irodahelyiséget magában foglaló, háromszintes épületben, ahol 124-en dolgoznak, modern kihallgató és előállító helyiségeket, hosszú távú tárolásra alkalmas irattárat és korszerű távkihallgató szobát is kialakítottak.