Balatonfüredi lányok lettek az Anna-bál szépei

A 192. Anna-bál szépe a balatonfüredi a tizennyolc éves Barna Dorina lett, első udvarhölgye a tizennyolc éves Schütz Annamária Kinga, második udvarhölgye pedig a tizenhét éves Kiss Kíra Dalma lett.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában a házigazda leánya, Anna Krisztina tiszteletére. Idén is a közönség szavazta meg a legszebb tizenöt lányt a résztvevők közül, majd a szűkített mezőnyből szakmai zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyet. 

 

Balatonfüredi lányok lettek az Anna-bál szépei

A 192. Anna-bál szépe a tizennyolc éves balatonfüredi Barna Dorina, mellette első udvarhölgye, a balatonfüredi tizennyolc éves Schütz Annamária Kinga (j), valamint második udvarhölgye, a tizenhét éves balatonfüredi Kiss Kíra Dalma

 

A bál királynője Royal Garden-mintával ellátott herendi porcelán díszserleget kapott - ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére. Az első udvarhölgy Rotschild-mintára épülő, madaras mintázatú, a második udvarhölgy pedig türkiz-platina Apponyi-mintás vázát kapott.

 

/T.D.