Felújítják a kaposvári Csiky Gergely Színházat

Novemberben kezdődnek meg a két évig tartó felújítási munkálatok, a színház teljes rekonstrukciója 9 milliárd forintba kerül.

Szita Károly polgármester ismertette, hogy november 14-én kezdődnek meg a kivitelezési munkálatok és 2018. október 23-án díszelőadásal nyitják meg újra a kapukat a közönség előtt. A fejlesztés a Modern városok program keretében, kormánytámogatással valósul meg. Fülöp Péter, a teátrum vezetője elmondta, hogy a társulat november 2. és 14. között költözik el, a produkciók az Együd Árpád Kulturális Központban láthatóak majd.

 

 

Csiky Gergely Színház

A kaposvári Csiky Gergely Színház látványterve

 

 

A Csiky Gergely Színház épülete 1911-ben készült el Magyar Ede és Stahl József tervei alapján, benne 1955-től működik állandó társulat. Az ingatlant 1965-ben kibővítették, az 1980-as évek végén felújították és ellátták a ma is használatos színpadi technikákkal. Mivel azóta jelentős átalakítást nem végeztek rajta, modernizációja esedékessé vált. Az épület a műemléki szempontok figyelembe vételével folyó kivitelezés során kívül és belül egyaránt megújul, kibővül: új előcsarnoka, önálló stúdiószínháza, s egyebek mellett modern gépészete, színpadtechnikája is lesz.

 

/T.D.