Folytatódik a dél-balatoni vasútvonalak felújítása

Újra vonatpótló autóbuszok fognak közlekedni, szeptember 1-től Fonyód és Kaposvár között, míg szeptember 11-től a Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti vasútvonal újul meg.

A felújítási munkálatokat a nyár folyamán felfüggesztették, annak érdekében, hogy az utasok kényelmesen eljuthassanak a Balatonra, ám szeptembertől ismét teljes vágányzár lép életbe. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a Fonyód-Kaposvár szakaszon szeptember 1. és december 10. között, Balatonszemes és Balatonszentgyörgy között szeptember 11. és október 10. között, a Balatonboglár-Balatonszentgyörgy szakaszon pedig október 10. és december 9. között lesz vágányzár.

 

Folytatódik a dél-balatoni vasútvonalak felújítása

Folytatódik a dél-balatoni vasútvonalak felújítása, jövőre már csak eseti jelleggel korlátozzák majd a vonatforgalmat

 

A NIF közleménye szerint  Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő között az átépítést modern technológiával végzik, míg a Balatonmáriafürdő és Balatonszentgyörgy között földmunkás technológiával épül át a vasútvonal. Emellett Fonyód állomás 2-3 vágányai közötti peront is átépítik, felújítják-meghosszabbítják a perontetőket. Balatonboglár és Balatonszentgyörgy közötti szakaszon esőbeállókat építenek, zajárnyékoló falak létesítése, út- és gyalogos átjárók átépítése zajlik, valamint a vízrendezési munkákat is elvégzik. Balatonboglár állomáson a meglévő aluljáró átalakításával lifteket építenek be. Létesítenek P+R parkolókat és B+R tárolókat, Kapostüskevár és Osztopán között kialakítják a hézagnélküli vágányt. A munkálatok 2018 őszéig tartanak, ám jövőre már csak eseti jelleggel, főként éjszaka szüneteltetik majd a vonatforgalmat.

 

 

 

/T.D.