Kaposvár céljai a következő évtizedben

Szita Károly polgármester a Kaposvár Polgáraiért Egyesület felkérésére tizedik alkalommal tartott évértékelőjében elhangzott: a következő évtized legfontosabb feladatai között szerepel a gazdaság további erősítése, a népesség növekedése, a bérek emelése, az egészség megőrzése és a lehető legnagyobb energiafüggetlenség elérése.

A városnak van gyermekvállalási terveket támogató programja, ám a jövőben még többet kíván költeni annak érdekében, hogy Kaposváron 2030-tól többen szülessenek, mint ahányan meghalnak - mondta el a polgármester. A városvezető kiemelte, a magasabb bérek elérését szolgálja a várost az M7-es autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építése és a következő egy-két évben új üzemeknek, gyáraknak a városba települése. Szita Károly az egészség megőrzéséről szólva bejelentette, hamarosan megalakítják Kaposvár Egészségi Tanácsát, a város minden polgárához "eljuttatják a legalapvetőbb és az egyes korosztályok számára speciálisnak tekinthető szűrőprogramokat", megosztják a lakossággal az egészség védelmével összefüggő gondolataikat, terveiket, de várják a helybéliek javaslatait, ötleteit is.

 

Kaposvár céljai a következő évtizedben

Szita Károly polgármester a Kaposvár Polgáraiért Egyesület felkérésére tartott tizedik alkalommal  évértékelőt

 

A politikus szólt arról, hogy a 21. századi Kaposvár zöld és okos város lesz, amely mindent megad majd polgárainak, amire szükségük van, s ami az egészségüket, boldogságukat, kényelmüket és biztonságukat szolgálja. A cél nem kisebb, mint a lehető legnagyobb energiafüggetlenség elérése 2030-ig alternatív energiák hasznosításával, csökkentve a károsanyag-kibocsátást, növelve az olcsóbb energiaforrások használatát - mondta. A városvezető kiemelte, hogy Kaposvár mostani évtizede a válság legyőzésének és egy újabb sikeres korszak alapjainak lerakásáról szólt. Utalt rá: a Németh István-program keretében még zajlik a város történetének legnagyobb léptékű fejlesztése.