Praktikus komódok, tárolók a lakás minden szegletébe

Minél több holmival rendelkezünk, annál praktikusabb bútorokra van szükségünk a lakásban. A következőkben bemutatunk néhány hasznos komód típust, amibe könnyen elpakolhatunk.

A mai modern lakásokat többnyire a letisztult formák, praktikum és ügyes tárolási megoldások jellemzik. Manapság kevesebben vásárolnak rusztikus bútorokat, valamint inkább a szellős elrendezés és a nagy terek kedveltebbek a lakberendezésben. Mivel a rendetlenség elvesz a térből, nem érdemes túl sok apró tárgyat elől hagyni.

Vitrines komód a központba

A lakás egyik központi eleme lehet egy vitrines komód. Tehetjük a nappaliba, étkezőbe vagy a dolgozószobába is. Mivel a praktikus fiókoknak köszönhetően egy nagyobb komód hihetetlen mennyiségű holmit képes elnyelni, tényleg merjünk nagyban gondolkodni. A kihúzható fiókokban tárolhatunk ruhát, ágyneműt, konyharuhákat, törölközőket, vagy ami csak eszünkbe jut. Az üveges rész mögött tarthatjuk dísz tárgyainkat, a gyerek sport díjait, vagy ha épp a tálalóban használjuk a komódot, a kedvenc pezsgős poharainkat.

Fiókos és ajtós komódok

Személy szerint nagyon kedvelem a nagyobb, 4-8 fiókkal rendelkező komódokat. Elég praktikusnak találom, hogy rengeteg ruhanemű, konyhába és fürdőbe való textil elfér bennük. A legalsó fiókokba érdemesebb azokat a ruhákat elpakolni, amiknek épp nincs szezonja. Szépen össze lehet hajtogatni, és az alsó fiókokhoz úgysem szeret túl gyakran lehajolni az ember. Ha megfelelően széles komódot választunk, a tetején szépen elrendezve tarthatunk virágokat, dísztárgyakat.

 

Praktikus komódok, tárolók a lakás minden szegletébe

 

Fonott kosaras és apró tárolók

Érdemes a lakás sarkait is kihasználni pakolásra. A sarokban remekül elférnek a kisebb kosaras komódok. Ezekben a tárolókban a fiókokat fonott kosárkák szolgálják, amik otthonosabbá teszik lakásunkat. Tarthatunk bennük apróbb használati eszközöket, de segíthetnek a zoknik, egyéb alsóneműk rendszerezésében is.

 

Ha szeretnénk elkerülni az igazán apró tárgyak miatt kialakuló káoszt, érdemes beszerezni egy-két fiókos kisbútort is és az íróasztalon elhelyezni. Ezekben tarthatjuk az írószereket, varrókészletet, ékszereket, bármit, amit nem szeretnénk szem előtt hagyni. Hölgyek életében is nagy segítség, mivel szezononként, színenként elrendezve tárolhatóak bennük az apró sminkek, körömlakkok.