2019 tavaszára elkészül az új versenyuszoda

A 4,5 milliárd forintból megépülő új versenyuszoda alapkövét lerakták Kaposváron, a létesítmény ötven méteres, tízpályás medencét foglal magába, nyolcszáz néző befogadására lesz alkalmas, valamint nemzetközi versenyek helyszíne is lehet.

A szomszédos Virágfürdőt "kinőtte" a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az eseményen kiemelte, hogy Kaposvár sportos város, minden adott ahhoz, hogy a szabadidő hasznos eltöltésével, az egészséges életmód népszerűsítésével hozzájáruljon hazánk sportoló nemzetté válásához. 

 

Lerakták az új kaposvári versenyuszoda alapkövét - fotó: kapos.hu

Szita Károly polgármester és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az alapkő letételén

 

Szita Károly polgármester hangsúlyozta, hogy meg akarják teremteni annak a lehetőséget, hogy még többen sportolhassanak, még több óvodás, általános iskolás tanulhasson meg úszni, és versenyek rendezésével elősegítsék a sportturizmus erősödését. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke ígéretet tett rá, hogy az "úszópalota" az átadásának évében otthont adhat az úszók országos bajnokságának.

 

/T.D.