3,2 milliárdos beruházás Kaposváron

A műszaki textileteket gyártó Metyx Hungary Kft. 182 új munkahelyet teremt 3,2 milliárd forintos kaposvári beruházásával, melyet a kormány 902,5 millió forinttal támogat.

A török tulajdonú cég beruházása fejlett technológiájú, magas képzettséget igénylő és biztos megélhetést biztosító munkahelyeket hoz létre. A fejlesztésnek köszönhetően csaknem 6 ezer négyzetméterrel bővül a Metyx gyártóterülete és 4 új gyártósor áll munkába. A somogyi megyeszékhelyen előállított kompozit termékeket elsősorban szélerőművekhez használják fel, de az autóipar is hasznosíthatja azokat.

 

182 új munkahelyet teremt a Metyx Hungary Kft. beruházása Kaposváron

182 új munkahelyet teremt a Metyx Hungary Kft. beruházása Kaposváron

 

Ugur Üstünel, a Metyx Hungary Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy további projekteket terveznek Kaposváron, hiszen az elmúlt évek növekedési ütemét látva a Metyx Magyarországon fejlesztheti tovább európai tevékenységét. Felidézte, hogy 15 munkavállalóval indult vállalat 2015 óta van jelen Magyarországon, létszáma 2 éve 155-re emelkedett. A kaposvári üzem kompozit technológiával állítja elő termékeit, a gyártáshoz megújuló energiát használ föl - tette hozzá.

MTI/T.D.