9 milliárdból lesz világszínvonalú a Csiky Gergely Színház

A kaposvári Csiky Gergely Színház jövő őszre megújul: a 9 milliárd forintból világszínvonalú színpadtechnika lesz, melynek egyes megoldásai Magyarországon még kevés helyen alkalmazott.

A fejlesztés kertében egy olyan dobforgó is helyet kap, amely lehetőséget nyújt a színpadkép gyors megváltoztatására. Ez a minden igényt kielégítő és költséghatékonyan üzemeltethető világítás- és hangtechnikai berendezésekkel együtt jelentősen növeli az előadások nyújtotta élményt. A felújítási munkálatokat nehezíti, hogy az épület vasbeton szerkezetei több helyen a vártnál is rosszabb állapotban voltak, melyek megerősítéséhez a legjobb technológiát kell kiválasztani. 

 

 Kívül-belül, teljesen megújul a kaposvári Csiky Gergely Színház

Kívül-belül, teljesen megújul a kaposvári Csiky Gergely Színház

 

A rekonstrukció keretében az ingatlant kívül-belül egyaránt modernizálják. Új helyen lesz a műszaki páholy, az épületben több büfé üzemel majd, a látogatókat a stúdiószínházban a korábbihoz képest "egészen más világ" fogadja. Az 1955-től állandó társulatnak otthont adó, 1965-ben kibővített, de mára korszerűtlenné vált épületnek négy lépcsőháza van, melyek megmaradnak, de a modernizáció keretében átjárhatókká teszik azokat a műemléki szempontok figyelembe vételével folyó kivitelezés során.

 

/T.D.