A Kométa megduplázta bevételét az elmúlt négy évben

A kaposvári székhelyű Kométa 99' Zrt. tavaly 6 milliárd forinttal növelte árbevételét, az elmúlt négy évben pedig megduplázta a bevételét, 18 milliárd forintról 36 milliárd forintra növelte.

A Kométa hosszú évekig két olasz húsiparos család tulajdonában volt, Kaposvár önkormányzata 2013-ban 2 milliárd forintos tőkeemeléssel 38 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben 5 évre. A város 900 család, a dolgozók és a beszállítók megélhetését védve határozott erről. A Kométa kaposvári székhelyén és budapesti telephelyén jelenleg több mint 700 embert foglalkoztat, a létszám 53 százalékkal magasabb a négy évvel korábbinál. 

 

A Kométa megduplázta bevételét az elmúlt négy évben

A Kométa kaposvári székhelyén és budapesti telephelyén jelenleg több mint 700 embert foglalkoztat

 

Az elmúlt 10 évben a cég mintegy 8 milliárd forintot költött fejlesztésekre, egyebek mellett teljesen felújította a vágóhidat és csontozó üzemet, valamint jelentős fejlesztéseket hajtott végre a gyártó és csomagoló üzemegységekben is. A vállalat a nyereségből folytatja fejlesztéseit, hogy új termékekkel jelenhessen meg a piacon és elvégezze az árbevétel további növeléséhez szükséges műszaki bővítéseket. Az árbevétel 61 százaléka a belföldi értékesítés eredménye, az exportárbevétel részarány 37-ről 39 százalékra nőtt 2016-ban. 

 

/T.D.