Bokrétaünnepség a Csiky Gergely Színházban

Bokrétaünnepet tartottak a 9 milliárd forintból megújuló kaposvári Csiky Gergely Színházban, a beruházás a tervek szerint a 2019/2020-as művészeti évad megnyitása előtt elkészül.

Szita Károly polgármester a rekonstrukciót a Kaposvár átfogó fejlesztését több mint 180 milliárd forintból megvalósító, a város korábbi polgármesteréről elnevezett Németh István Program emblematikus beruházásának, szimbólumának nevezte az eseményen. Megköszönte kormánynak a beruházáshoz nyújtott támogatását, egyúttal méltatta a kivitelezők munkáját is.

 

Bokrétaünnepet tartottak a kaposvári Csiky Gergely Színházban

A Csiky Gergely Színház felújítása 2019/2020-as művészeti évad megnyitása előtt elkészül

 

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy az 5700 négyzetméteres bővítéssel a teátrum hasznos alapterülete csaknem 10 ezer négyzetméterre nő. A színházépület történetére is kitérve emlékeztetett: jelentős bontással kezdődött a felújítás, új kiszolgáló épületrészt létesítettek a teátrum keleti szárnyában. Az előcsarnok alatt új, tágas közönségforgalmi teret alakítanak ki, korszerű színház-technológiával szerelik fel az épületet, amelynek műemléki részeit teljes mértékben rekonstruálják - sorolta.

 

 

MTI/T.D.