Bővül és fejlődik Kaposvár kerékpárút-hálózata

A következő években egymilliárd forintból bővíti és újítja meg kerékpárút-hálózatát, és fejleszti közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét Kaposvár.

 

A közlemény szerint Kaposváron 24 kilométernyi kerékpárút és -sáv van, amelyhez további 16 kilométer épül, a közelmúltban pedig felújították a városi sportcsarnok és a Deseda tó közötti 3,3 kilométeres szakaszt. A beruházásokkal további városrészeket, köztük Kaposfüredet és Toponárt is bekapcsolják a kerékpárút-hálózatba, megteremtve annak a lehetőségét, hogy az emberek biciklivel is biztonságosabban juthassanak  el munkahelyükre.

 

Bővül és fejlődik Kaposvár kerékpárút-hálózata

Egymilliárd forintból bővíti és újítja meg kerékpárút-hálózatát, és fejleszti közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét Kaposvár

 

A közlemény kitért arra, hogy a ma még 4 állomásos kaposvári közösségi kerékpáros közlekedési rendszer 18 állomásosra bővül, a jelenlegieken kívül 170 új, tisztán elektromos és több hagyományos kerékpár áll majd a bérlők rendelkezésére. Megjegyezték, a két éve működő, Kaposvári tekergő névre keresztelt "közbringarendszer" népszerű a városban, tavaly 16 ezren regisztráltak, hogy használhassák a kerékpárokat.

 

MTI/T.D.