Erdők Háza Látogatóközpont Kaposváron

Átadták Kaposvár a Sefag Zrt. Erdők Háza Látogatóközpontját az Erdők hete országos rendezvénysorozat megnyitásakor. Fazekas Sándor hangsúlyozta, az erdészeteknek szüksége van a társadalom és a politika támogatására, megbecsülésére.

A földművelésügyi miniszter hangsúlyozta, hogy az erdők értéke felbecsülhetetlen, megóvásuk mellett fontos az is, hogy szépségét minél többen felismerjék. A minisztérium támogatásával megjelenhetett idén a Magyarország erdészeti tájai című szakkönyv két kötete, továbbá mintegy 75 ezer gyermeket fogadnak a minősített erdészeti, erdei iskolahálózat 40 intézményében. A Sefag Zrt. 2013 és 2016 között 1,75 milliárd forintért valósított meg ökoturisztikai fejlesztéseket, újított fel például mozdonyt, hozott létre és szintén felújított kerékpárutat, vadászházat és kalanderdőt.

 

Átadták az Erdők Háza Látogatóközpontot Kaposváron

A látogatóközpont a talajtól a lombkoronáig interaktív módon mutatja be az erdő teljes élővilágát

 

Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke elmondta, a minisztérium támogatásával készített közvéleménykutatásuk szerint a magyarok szívükön viselik az erdők sorsát, de keveset tudnak az erdőről. A megkérdezettek többsége úgy gondolja, hogy az erdőterület csökken, holott annak megduplázása az erdészek nagy sikere az elmúlt évszázadban. A 120 millió forintból kialakított látogatóközpont a talajtól a lombkoronáig interaktív módon mutatja be az erdő teljes élővilágát. Szita Károly polgármester elmondta, a város és a Sefag összehangolja egyes fejlesztéseit, valamint közös cég alapítására készülnek.

 

MTI/T.D.