Kezdődik a távhőrendszer korszerűsítse Kaposváron

Korszerűsítik és bővítik a távhőrendszert Kaposváron, a jövő év végéig tartó, 3,4 milliárd forintos beruházás kivitelezése elkezdődött.

Kovács Katalin, az önkormányzat környezetfejlesztési igazgatója sajtótájékoztatón elmondta: a távhőhálózatra tizennyolc új fogyasztó, köztük számos közintézmény csatlakozik, lehetőséget nyújtva az olcsóbb üzemeltetésre, a légszennyezettség csökkentésére. A fejlesztés ugyanakkor a somogyi megyeszékhely belvárosának több pontján részleges útlezárással és forgalmirend-változással jár, a lakosság az utinform.kaposvar.hu internetes oldalon juthat részletes közlekedési információkhoz - tette hozzá.

 

Kezdődik a távhőrendszer korszerűsítse Kaposváron

A fejlesztés lehetőséget nyújt az olcsóbb üzemeltetésre, a légszennyezettség csökkentésére


A munkálatok keretében kicserélnek 1,5 kilométernyi elöregedett távhővezetéket, építenek 2,5 kilométernyi újat, és húsz hőközpontot felújítanak. Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint az európai uniós pályázati támogatást élvező projektnek része egy 10 és egy 5 megawatt teljesítményű, faapríték tüzelésű melegvízkazán üzembe helyezése a Kanizsai utcai fűtőmű területén. A több földgázüzemű kazánt kiváltó berendezések által termelt hőt új, földbe fektetett vezetékpáron táplálják be a távhőhálózatba.

MTI/T.D.