Lerakták a 6 milliárdból megépülő új kaposvári sportcsarnok alapkövét

Az Arany János utcai régi sportcsarnok melletti egykori téglagyári területen építik fel két év alatt a négyezer ember befogadására alkalmas multifunkcionális létesítményt, amely kosár- és a röplabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez, valamint kulturális rendezvényekhez biztosít modern körülményeket.

 

A kormány nem csak beszél, hanem tesz is azért, hogy a vidék Magyarországa Budapesthez hasonló ütemben tudjon fejlődni - fogalmazott az alapkőletételen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Azólt arról is, hogy az ország gazdasági növekedését meghatározó megyei jogú városok akkor lesznek valódi regionális központok, ha munkahelyeket tudnak teremteni és széles körű szolgáltatásokat nyújtanak a szabadidő eltöltéséhez.

 

Lerakták a 6 milliárdból megépülő új kaposvári sportcsarnok alapkövét, a tervek szerint 2019-re készül el

Lerakták a 6 milliárdból megépülő új kaposvári sportcsarnok alapkövét, a tervek szerint 2019-re készül el 

 

Szita Károly polgármester arra emlékeztetett, hogy az új sportcsarnok „az évszázad kaposvári beruházási programja”, a város egykori polgármesteréről elnevezett Németh István Program keretében épülhet fel. Az új sportcsarnok építésére azért volt szükség, mert az 1983-ban emelt régi létesítmény elavult, egyre szűkösebbnek bizonyult sport- és kulturális rendezvények megtartásához. Az új csarnok építésével párhuzamosan felújítják a régit, a város a rekonstrukcióra két ütemben mintegy egymilliárd forintot költ.

 

/T.D.