Letették az új kaposvári sportcsarnok alapkövét

A 171 milliárd forint keretű Németh István program keretében valósul meg hatmilliárd forint értékben a négyezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnok, melynek lerakták az alapkövét.

Szita Károly polgármester ünnepnapnak nevezte az alapkő letételt, majd hangsúlyozta, "minden, amit építünk, azt a fiatalokért építjük, hogy ők egészségesen tudjanak élni, jó társaságban lehessenek". Továbbá köszönetet mondott a kormánynak, amiért a Modern városok program keretében lehetőséget biztosít ehhez hasonló fejlesztések végrehajtására. 

 

Letették az új kaposvári sportcsarnok alapkövét

Lerakták a 4000 férőhelyes multifunkcionális csarnok alapkövét

 

A fejlesztések között szerepel a tízpályás versenyuszoda megvalósítása, az ipari parkok megújítás, valamint építése. Az alapkőletételen részt vett Csepreghy Nándor miniszterhelyettes is, beszédében hangsúlyozta, hogy az új sportcsarnok Magyarország kormányának büszkesége is lesz. A "Kaposvár Aréna" befogadóképessége 400 főre is bővíthető, alkalmas lesz kosárlabdázáshoz és röpladázáshoz. A munkálatok várhatóan 2018 végére fejeződnek be, a sportolók 2019 tavaszán vehetik birtokba az intézményt.

 

/T.D.