Négyszázmilliós kórházi fejlesztés zárult le

A kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban európai uniós forrásból finanszírozott beruházás 424 millió forintba került. Ennek keretében vásároltak mobil röntgenkészülékeket és hordozható ultrahang-berendezéseket.

Az eszközök a sürgősségi munkához kapcsolódó képalkotó diagnosztikai eljárásokat és a központi telephelyen zajló intenzív ellátást segítik. A külső telephelyeken mobil ultrahang-berendezéseket helyeztek üzembe, amelyek révén a betegeket rövidebb időn belül, a központi telephelyre szállítás nélkül láthatják el. Ezen felül a projekt részeként informatikai és telekommunikációs fejlesztések is történtek, és elvégezték a kórházi mosoda rekonstrukcióját.

 

\"Kaposi

Kaposi Mór Oktató Kórház felújítás előtti terve

 

A négyszázezres lakossági kört ellátó egészségügyi intézmény az elmúlt öt évben 15 milliárd forintból teljesen megújult. Ennek során 40 ezer négyzetméternyi épületet emeltek, miközben 41 ezer négyzetméternyi korszerűtlen ingatlant bontottak le, vagy adtak át a városnak és az államnak más célú hasznosításra. Ez lehetővé tette a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kialakítását, a betegek kényelmének növelését, modern technikai eszközök alkalmazását, korszerű beteg- és szervezetirányítási rendszerek alkalmazását, a kiváló munkafeltételek biztosítását és a költséghatékony üzemeltetést is.

 

 

/T.D.