Távhőrendszer fejlesztés Kaposváron

Kaposvár közgyűlése elfogadta a város távhőrendszerének korszerűsítését, keretében 2019 őszéig mintegy 3,4 milliárd forintot költenek a fejlesztésre.

 

A projekt fele részben uniós pályázati forrásból valósul meg, keretében kicserélnek 1,5 kilométernyi elöregedett távhővezetéket, építenek 2,5 kilométernyi újat, megszüntetnek egy és felújítanak két hőközpontot, továbbá hidraulikai állomást létesítenek. Az új rendszerhez 18 új fogyasztó csatlakozik, ami 20 százalékos bővülést jelent. A Kanizsai utcai fűtőmű területén egy 10 és egy 5 megawatt teljesítményű, faapríték tüzelésű melegvízkazánt helyeznek üzembe. A földgázüzemű kazánok egy részét kiváltó berendezések által termelt hőt új, földbe fektetett vezetékpáron táplálják be a távhőhálózatba.

 

Fejlesztik Kaposvár távhőrendszerét 2019 őszéig

Fejlesztik Kaposvár távhőrendszerét, melynek köszönhetően energihatékonyabb lesz a fűtés 

 

A modernizációnak köszönhetően a városban biztonságosabb lesz a távfűtéshez kapcsolódó hőtermelés, több mint 14 ezer tonnával csökken az éves szén-dioxid kibocsátás és lehetővé vált további, még nem távfűtött épületeknek a hálózathoz csatlakozása. A fejlesztés illeszkedik a város zöld stratégiai tervébe, amelynek fontos eleme a környezetbarát, energiahatékony távhőszolgáltatás minél szélesebb körű elterjesztése.

 

MTI/T.D.